Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Horácka knedlička

Horácka knedlička

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 60 minut

Ingrediencie:

 
  • 1 000 g zemiakov (varný typ B)
  • 600 g bieleho pečiva
  • 200 g jemnej krupičky
  • 100 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 2 vajcia (100 g)
  • 20 g soli
  • 8 g listovej zeleniny

Postup:

1. Polovicu zemiakov uvaríme v šupke domäkka a ešte teplé ich ošúpeme. Druhú polovicu ako surové ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle do vody, aby nesčerneli.

2. Zo surových zemiakov dôkladne vytlačíme vodu, pridáme nastrúhané varené zemiaky, opečený rožok, nakrájaný petržlen a všetko zľahka premiešame.

3. Zmes zalejeme riedkym cestíčkom z mlieka, vajec, krupičky a soli a opatrne spracujeme.

4. Cesto necháme odpočinúť a potom z neho vytvarujeme gule s hmotnosťou asi 80 g.

5. Varíme v osolenej vode približne 25 minút a po vybratí knedličky pretrieme rukou namočenou v studenej vode – budú krásne hladké. Na záver knedličky potrieme rozpusteným maslom.

Gastro tip: Horácke knedličky podávame obdobne ako chlpaté knedličky, t. j. posypané smaženou cibuľkou.


Poznámka: Ďalšie recepty nájdete v knihe Kulinárska inšpirácia, ktorej autorom je šéfkuchár MAKRO Petr Stádník. Kuchárka je v predaji exkluzívne na pobočkách MAKRO.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina