Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Domáci chlieb

Domáci chlieb

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 2,5 hod

Ingrediencie:

 
  • 500 g kvásku
  • 500 g žitnej muky
  • 1 polievková lyžica soli
  • 200 ml vody
  • 1 polievková lyžica tekutého jačmenného sladu

Postup:

1. Vo veľkej miske premiešame všetky ingrediencie a hnetieme tak dlho, kým nevznikne hladké a  kompaktné cesto.

2. Na ľahko pomúčenej doske vytvarujeme bochník, vložíme ho do formy a necháme minimálne jednu hodinu kysnúť na teplom mieste.

3. Potom ho vložíme do rúry rozohriatej na 250 °C – po 15 minútach znížime teplotu na 180 °C a pečieme 45 minút.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ostatní sortiment

Ďalší sortiment