Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Červená kapusta s jablkami

Červená kapusta s jablkami

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 60 minut

Ingrediencie:

 
  • 1 hlávka červenej kapusty (približne 1 kg)
  • 150 ml červeného vínneho octu
  • 250 ml červeného vína
  • 4 lyžičky prepusteného masla
  • 3 jablká
  • 3 cibule
  • zmes korenia (bobkový list, borievky, celé čierne korenie, aníz, celá škorica)
  • cukor, soľ

Postup:

1. Kapustu rozkrojíme na diely, odstránime z nich hlúbik a potom ju nastrúhame. Nastrúhané tenké prúžky prepláchneme studenou vodou.

2. Jablká (môžu byť aj nelúpané) a cibuľu nasekáme nadrobno a pridáme ku kapuste. Všetko zalejeme vínnym octom a vínom.

3. Jablká s kapustou ochutíme soľou a cukrom a potom dôkladne premiešame.

4. Vmiešame korenie a zmes necháme odpočinúť aspoň dve hodiny, ideálne cez noc. Následne zlejeme všetku tekutinu a dáme ju bokom.

5. Kapustovú zmes orestujeme na prepustenom masle. Postupne prilievame naspäť scedenú tekutinu a dusíme približne 45 minút, pokým nie je kapusta mäkká. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a cukrom.

6. Kapustu s jablkami môžeme podľa potreby zahustiť zápražkou alebo zemiakovým škrobom.


Postup krok za krokom:

Červená kapusta s jablkami - krok 1
Červená kapusta s jablkami - krok 2
Červená kapusta s jablkami - krok 3
Červená kapusta s jablkami - krok 4
Kapustu rozkrojíme na diely, odstránime z nich hlúbik a potom ju nastrúhame.

Jablká (môžu byť aj nelúpané) a cibuľu nasekáme nadrobno a pridáme ku kapuste. Všetko zalejeme vínnym octom a vínom.
Jablká (môžu byť aj nelúpané) a cibuľu nasekáme nadrobno a pridáme ku kapuste. Všetko zalejeme vínnym octom a vínom.

Jablká s kapustou ochutíme soľou a cukrom a potom dôkladne premiešame.
Vmiešame korenie a zmes necháme odpočinúť aspoň dve hodiny, ideálne cez noc. Následne zlejeme všetku tekutinu a dáme ju bokom.
Kapustovú zmes orestujeme na prepustenom masle. Postupne prilievame naspäť scedenú tekutinu a dusíme približne 45 minút, pokým nie je kapusta mäkká. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a cukrom.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvá zelenina

Zelenina