Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Bazalkové a paradajkové pesto

Bazalkové a paradajkové pesto

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 15 minut

Ingrediencie:

Bazalkové pesto:

 
  • zväzok čerstvej bazalky
  • 2 strúčky cesnaku
  • 100 g píniových orieškov
  • 200 g parmezánu
  • extra panenský olivový olej
  • morská soľ

Paradajkové pesto:

 
  • 200 g sušených paradajok
  • 3 malé červené čili papričky
  • 2 lyžice píniových orieškov
  • 50 g parmezánu
  • 20 čiernych olív
  • 2 strúčky cesnaku
  • ½ zväzku čerstvého tymianu
  • extra panenský olivový olej
  • morská soľ

Postup:

Bazalkové pesto:

1. Najskôr na panvici osmažíme píniové oriešky. Keď budú mať zlatohnedú farbu, odložíme ich bokom a necháme vychladnúť.

2. Olúpeme strúčky cesnaku a nožom ich nasekáme najemno. Potom nastrúhame parmezán.

3. Do misy dáme bazalku a trošku olivového oleja, a ručným mixérom zmixujeme na kašu.

4. Pridáme zvyšok surovín a všetko ďalej mixujeme, až získame pastu, ktorá nebude príliš hrubá.


Paradajkové pesto:

1. Zo sušených čili papričiek odstránime semienka, pretože sú príliš štipľavé, a nakrájame sušené paradajky.

2. Na panvici nasucho orestujeme píniové oriešky a necháme ich vychladnúť.

3. Do misy dáme cesnak, orestované píniové oriešky, čili papričky, paradajky, vykôstkované olivy, tymian a syr a všetko zmixujeme ručným mixérom.

4. Po rozmixovaní je pesto hotové a môžeme ho podávať s čerstvými cestovinami.


Náš tip: Ak pesto nechceme okamžite podávať, môžeme ho dať do zatváracieho pohárika a zaliať ho trochou olivového oleja. V chladničke takto vydrží asi mesiac.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Cestoviny a ďalší sortiment

Ďalší sortiment