Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Ragú z diviaka

Ragú z diviaka

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 3,5 hodiny

Ingrediencie:

 
  • 1 500 g diviačieho pleca
  • 1 250 ml silného mäsového vývaru
  • 300 ml červeného vína Barolo
  • 6 cl džinu
  • 150 g zeleru
  • 4 stopky zeleru
  • 6 čajových lyžičiek brusníc
  • 6 vetvičiek petržlenu
  • 1 cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 pór
  • zmes korenia (čajová lyžička celého čierneho korenia, 3 klinčeky, 2 čajové lyžičky borievky, 3 vetvičky ligurčeka, tymianu a majoránky)
  • 3 bobkové listy
  • 2 celé škorice
  • 2 polievkové lyžice paradajkovej pasty
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Mäso nakrájame na rovnomerné kúsky s veľkosťou vlašského orecha a zeleninu nahrubo. Ligurček, tymian, majoránku, bobkové listy a škoricu zviažeme povrázkom.

2. Mäso prudko opečieme v hrubostennej nádobe a odložíme bokom.

3. V rovnakom hrnci orestujeme cibuľu a zeler, ktoré posypeme lyžicou cukru. Pridáme mletú papriku a paradajkovú pastu a na miernom plameni necháme všetko skaramelizovať.

4. Zmes zalejeme džinom, červeným vínom a mäsovým vývarom. Pridáme opečené mäso, zväzok bylín so škoricou a lyžicu soli.

5. Priklopíme a necháme dusiť približne 3 hodiny, pokým mäso nezmäkne. Približne 15 minút pred koncom pridáme nakrájanú mrkvu. Ragú podľa potreby dochutíme soľou a čiernym mletým korením, na záver pridáme brusnice a nasekaný petržlen.


Postup krok za krokom:

Ragú z diviaka - krok 1
Ragú z diviaka - krok 2
Ragú z diviaka - krok 3
Ragú z diviaka - krok 4
Priklopíme a necháme dusiť približne 3 hodiny, pokým mäso nezmäkne. Približne 15 minút pred koncom pridáme nakrájanú mrkvu. Ragú podľa potreby dochutíme soľou a čiernym mletým korením, na záver pridáme brusnice a nasekaný petržlen.

Ligurček, tymian, majoránku, bobkové listy a škoricu zviažeme povrázkom.
Mäso prudko opečieme v hrubostennej nádobe a odložíme bokom.
V rovnakom hrnci orestujeme cibuľu a zeler, ktoré posypeme lyžicou cukru. Pridáme mletú papriku a paradajkovú pastu a na miernom plameni necháme všetko skaramelizovať.
Ragú z diviaka - krok 5
Ragú z diviaka - krok 6
Ragú z diviaka - krok 7
Ragú z diviaka - krok 8
Zmes zalejeme džinom, červeným vínom a mäsovým vývarom.
Pridáme opečené mäso, zväzok bylín so škoricou a lyžicu soli.
Priklopíme a necháme dusiť približne 3 hodiny, pokým mäso nezmäkne. Približne 15 minút pred koncom pridáme nakrájanú mrkvu.
Ragú podľa potreby dochutíme soľou a čiernym mletým korením, na záver pridáme brusnice a nasekaný petržlen.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina