Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pomaly pečené prsia perličky so šalátom coleslaw

Pomaly pečené prsia perličky so šalátom coleslaw

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 4 hod

Ingrediencie:

Mäso:

 
  • 2500 g perlička
  • 200 g maslo prepustené
  • 1 g soľ Fleur de Sel
  • 130 g cibuľa šalotka
  • 180 g zeler stonkový
  • 20 g Horeca Select Tymian čerstvý

Šalát:

 
  • 1300 g kapusta hlávková, biela
  • 250 g mrkva
  • 80 g Horeca Select Cibuľa žltá
  • 30 g žerucha
  • 150 g Horeca Select Majonéza
  • 150 g Horeca Select Jogurt biely 10 %
  • 70 g citrón (na šťavu)
  • 50 g Aro Cukor krupica
  • 0,1 g Horeca Select Korenie biele, mleté
  • 10 g soľ kamenná

Šalotka:

 
  • 80 g cibuľa šalotka
  • 50 g olej olivový extra panenský

Orientačná cena za porciu: 2,42 €

Postup:

Príprava šalátu:

1. U hlávkovej kapusty odstránime zvädnuté a poškodené povrchové listy. Hlávku rozštvrtíme a vyrežeme hlúb. Kapustu nakrájame na pravidelné jemné rezančeky.

2. Mrkvu ošúpeme, umyjeme, a nakrájame na jemné rezance 4 cm dlhé. Cibuľu nakrájame nadrobno. Do misky dáme nakrájanú kapustu, mrkvu, cibuľu, majonézu, jogurt, citrónovú šťavu, cukor, soľ, biele korenie a zľahka premiešame.

3. Zeleninu nestláčame, len zľahka obraciame. Misku so šalátom ponecháme asi 10 minút v chladničke, potom ho ochutnáme a podľa potreby dochutíme.

4. Nakrájanú šalotku krátko orestujeme spolu s trochou cukru na olivovom oleji do sklovita.

5. Časť čerstvej žeruchy zľahka vmiešame do šalátu tesne pred podávaním.

Príprava perličky:

1. Perličku najskôr zbavíme zvyškov peria, potom odrežeme stehienka a zostane nám takzvaný „motýlik“.

2. U krídel necháme iba prvú kosť u prsíčok, ostatné odrežeme. Koniec kosti dôkladne očistíme.

3. Takto pripravené prsíčka naložíme spoločne s čerstvým tymianom, šalotkou a zelerom a zatavíme do vákua. Perličku pripravujeme v sous vide pri teplote 60 °C asi 3,5 hodiny.

4. Po otvorení vrecka šťavu zlejeme a uchováme na ďalšie možné použitie v inom recepte.

5. Prsíčka osušíme a kožu starostlivo opečieme na prepustenom masle do zlatistej farby. Frikasé opatrne vyberieme.

6. Po opečení pŕs, vedieme ostrým nožom rezy pozdĺž prsnej kosti a prsíčka oddelíme na 2 kusy.

Príprava šalotky:

1. Olúpanú šalotku nakrájame pozdĺžne na štvrtiny a orestujeme na panvici s olejom dosklovita a necháme vychladnúť.

Servírovanie:

1. Vychladený šalát pred servírovaním necháme na hrubom sitku odkvapkať. Potom ho rozložíme na stred taniera, naň položíme opečenú perličku, ktorú ochutíme soľou Fleur de Sel.

2. Pokrm doplníme orestovanou šalotkou a zvyšnými vetvičkami čerstvej žeruchy.


Tipy kuchára:

1. Chybou je, keď sa kapusta pri miešaní stláča, zbavujete se tým chuti a dôležitých, biologicky hodnotných látok. Aj vzhľad šalátu potom nie je lákavý.

2. Pri miešaní šalátov platí jednoduché pravidlo. Čím dlhšie a intenzívnejšie miešame šalát, tým viac stráca na krehkosti a vzhľade. Do misy dáme všetky suroviny a ingrediencie a len krátko a ľahko zmiešame.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina