Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečená prepelica na divoko s maslovými knedličkami a sušeným ovocím

Plnený bažant

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 1,5 hodiny

Ingrediencie:

 
  • 1 bažant (800 g)
  • 200 g slaniny
  • 150 g šampiňónov
  • 400 g podusenej bielej kapusty
  • 100 g bieleho hroznového vína
  • 3 šalotky
  • 2 stopky zeleru
  • hrsť opečených lieskových orechov
  • šampanské alebo kvalitný sekt
  • bobkový list
  • klinček
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Šalotky, šampiňóny a zeler nasekáme najemno. Pridáme orechy, hroznové víno a všetko ochutíme soľou a trochou čierneho mletého korenia.

2. Bažanta umyjeme v studenej vode, dôkladne osušíme a brušnú dutinu naplníme zeleninovou zmesou.

3. Mäso na povrchu osolíme, posypeme mletým čiernym korením a pokladieme bobkovými listami. Nakoniec bažanta obalíme slaninou.

4. Zvyšnú plnku vložíme do pekáča, položíme na ňu bažanta a zľahka ho posypeme drveným klinčekom.

5. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 45 – 60 minút. V priebehu pečenia podlievame mäso šampanským alebo sektom.

6. Po vybratí z rúry z bažanta stiahneme slaninu, mäso naporciujeme a podávame. Vhodnou prílohou sú pečené rozmarínové zemiaky.



Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina