Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaný srnčí chrbát s pórom

Grilovaný srnčí chrbát s pórom

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 25 min

Ingrediencie:

 
  • 1 kg vykosteného srnčieho chrbta
  • 1 pozdĺžne rozkrojený pór
  • rozmarín
  • olivový olej
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Srnčí chrbát očistíme a nakrájame na 6 dielov.

2. Jednotlivé plátky póru blanžírujeme v osolenej vode a potom ich sprudka schladíme v ľadovej vode.

3. Mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a na každý kúsok položíme vetvičku rozmarínu.

4. Pripravené mäso opatrne zabalíme do póru a zviažeme kuchynskou šnúrkou.

5. Balíčky grilujeme pri strednej teplote približne 3 minúty z každej strany. Teplota jadra by mala byť 60 °C.


Postup krok za krokom:

Grilovaný srnčí chrbát s pórom - krok 1

Srnčí chrbát očistíme a nakrájame na 6 dielov. Jednotlivé plátky póru blanžírujeme v osolenej vode a potom ich sprudka schladíme v ľadovej vode.

Grilovaný srnčí chrbát s pórom - krok 2

Mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a na každý kúsok položíme vetvičku rozmarínu.

Grilovaný srnčí chrbát s pórom - krok 3

Pripravené mäso opatrne zabalíme do póru a zviažeme kuchynskou šnúrkou.

Grilovaný srnčí chrbát s pórom - krok 4

Balíčky grilujeme pri strednej teplote približne 3 minúty z každej strany. Teplota jadra by mala byť 60 °C.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina