Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaná perlička s rebarborovým chutney a zemiakmi

GRILOVANÁ PERLIČKA S REBARBOROVÝM CHUTNEY A ZEMIAKMI

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 40 min

Ingrediencie

Mäso:

 
  • 1800 g Perlička Supreme
  • 15 g Horeca Select Tymián, čerstvý
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 10 g Soľ Maldon

Rebarborové chutney:

 
  • 1000 g Rebarbora červená
  • 200 g Cukor trstinový RIOBA
  • 30 g Zázvor čerstvý
  • 50 g Cibuľa červená
  • 100 g Víno červené suché
  • 30 g Cesnak český, čerstvý
  • 30 g Ocot vínny, červený
  • 6 g Chilli papričky čerstvé
  • 50 g Brusnice mražené
  • 15 g Škrob zemiakový
  • 6 g Soľ kamenná

Zemiaky:

 
  • 1000 g Horeca Select Zemiaky, varný typ A
  • 15 g Soľ kamenná
  • 30 g Zázvor čerstvý
  • 1 g Horeca Select Korenie čierne, mleté
  • 50 g Olej olivový extra panenský

Orientačná cena za porciu: cca 1,40 Eur

Postup:

Príprava zemiakov:

1. Umyté zemiaky nakrájame na výseče, okoreníme, pridáme olivový olej a premiešame.

2. Takto pripravené zemiaky, vrátane šupky, dáme do pekáča tak, aby tvorili jednu vrstvu a pečieme na 180 °C asi 30 minút, domäkka. Osolíme a ogrilujeme ich tesne pred podávaním.

3. Osolíme a ogrilujeme ich tesne pred podávaním.

Príprava chutney:

1. Ošúpeme cibuľu, zázvor a cesnak.

2. Červenú cibuľu nakrájame na výseče, cesnak na hrubšie plátky, zázvor na jemné rezančeky.

3. Rebarboru olúpeme a nakrájame na hranolčeky asi 3 cm dlhé.

4. Do kastrólika si dáme trochu olivového oleja a krátko na ňom orestujeme červenú cibuľu, potom pridáme rebarboru, osolíme, zasypeme cukrom a necháme skaramelizovať.

5. Pri karamelizovaní nám rebarbora pustí šťavu.

6. Potom pridáme víno, brusnice, vínny ocot a na plátky nakrájané chilli. Chutney ochutnáme a podľa potreby dochutíme cukrom. Chutney musí byť sladko-kyslé a pikantné.

7. Chutney ochutnáme a podľa potreby dochutíme cukrom. Chutney musí byť sladko-kyslé a pikantné.

Príprava perličky:

1. Pripravený, rozpálený gril otrieme utierkou, jemne navlhčenou olejom.

2. Tá gril nielen očistí, ale aj vytvorí nepriľnavú plochu.

3. Očistenú perličku tesne pred grilovaním osolíme a následne ogrilujeme z oboch strán (kožou dole ako prvé) tak, aby na strede zostala šťavnatá a na povrchu sa rysovali odtlačky grilu.

4. Potom ju preložíme do inej nádoby, pokvapkáme olivovým olejom a príp. ešte dochutíme soľou Maldon.

5. Necháme cca 5 minút odležať na teplom mieste alebo v holdomate vyhriatom na 60 °C.

Servírovanie:

1. Na nahriaty tanier dáme upečené a na odtlačok grilu ogrilované zemiaky, k nim priložíme grilované prsíčko, ktoré jemne naleštíme štetcom namočeným v olivovom oleji.

2. Pokrm doplníme chutney z rebarbory.


Náš tip:

1. Na celom svete platí – úprava supreme znamená, že u akejkoľvek hydiny je prsíčko vždy s kožou a kosťou krídla.
2. Do rebarborového chutney môžeme pridať jablká alebo višne. Ak chceme mať chutney menej výrazné, ochutíme ho len šalotkou, bielym vínom a cukrom.
3. Gril vždy udržujeme v čistote, na dôkladné očistenie používame špeciálnu oceľovú kefu. 


Tipy zo sortimentu