Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Zubáč v balíčku

Zubáč v balíčku

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 70 minut

Ingrediencie:

 
  • 6 filiet zubáča (900 g)
  • 200 g cherry paradajok
  • 12 kúskov papiera na pečenie (25 × 25 cm)
  • kuchynský špagátik
  • 12 polievkových lyžíc olivového oleja
  • 6 lístkov koriandra
  • 2 dužinaté vetvičky zeleru bez listov
  • 1 hlavička čerstvého cesnaku
  • 1 malá čili paprička
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Očistený zeler a cesnak nakrájame na jemné plátky. Rozpolíme čili papričku, vyberieme z nej semienka, nakrájame ju na malé kúsky a zmiešame s cesnakom a zelerom. Rajčiny nakrájame na plátky.

2. Dva kúsky papiera na pečenie položíme na seba, do stredu dáme zmes zeleru, cesnaku a čili, na ňu uložíme omytú a osušenú filetu.

3. Pridáme 2 – 3 plátky rajčiny a lístok koriandra. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením, pokvapkáme olivovým olejom a papier zložíme do balíčka. Zaviažeme ho špagátikom tak, aby pripomínal balené bonbóny.

4. Balíčky pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 200 °C (teplovzdušná rúra 180 °C).

5. Podávame s čerstvou olivovou bagetou a dobre vychladeným bielym vínom.


Zubáč v balíčku - krok 1
candat-v-balicku-postup2
Zubáč v balíčku - krok 3
Zubáč v balíčku - krok 4
Očistený zeler a cesnak nakrájame na jemné plátky. Rozpolíme čili papričku, vyberieme z nej semienka, nakrájame ju na malé kúsky a zmiešame s cesnakom a zelerom.

Dva kúsky papiera na pečenie položíme na seba, do stredu dáme zmes zeleru, cesnaku a čili, na ňu uložíme omytú a osušenú filetu.
Pridáme 2 – 3 plátky rajčiny a lístok koriandra. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením, pokvapkáme olivovým olejom.
Papier zložíme do balíčka.
Zubáč v balíčku - krok 5
Zubáč v balíčku - krok 6
Zubáč v balíčku - krok 7
Balíček zaviažeme špagátikom tak, aby pripomínal balené bonbóny.
Balíčky pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 200 °C (teplovzdušná rúra 180 °C).
Podávame s čerstvou olivovou bagetou a dobre vychladeným bielym vínom.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora