Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Údený úhor s reďkovkovým šalátom a mandľovým pyré

ÚDENÝ ÚHOR S REĎKOVKOVÝM ŠALÁTOM A MANDĽOVÝM PYRÉ

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 60 min

Ingrediencie

 
  • 500 g Údený úhor s kožou

Mandľové pyré:

 
  • 500 g Mandle nelúpané
  • Voda (na sparenie mandlí)
  • 300 g Mlieko 1,5 %
  • 10 g Soľ kamenná
  • 50 g Maslo 82 %

Reďkovkový šalát:

 
  • 500 g Reďkovky
  • 30 g Ocot vínny, biely
  • 30 g Aro cukor krupica
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 0,5 g Soľ kamenná

Dekorácia:

 
  • 100 g Chlieb Tramezzino
  • 100 g Reďkovky
  • 20 g Ocot vínny, biely
  • 150 g Jablko zelené
  • 0,2 g Soľ kamenná
  • 20 g Aro cukor krupica
  • 30 g Olej olivový extra panenský

Doplnky:

 
  • 5 g Jedlé kvety
  • 5 g Výhonky lucerny
  • 2 g Shiso bylinky
  • 30 g Mandle

Orientačná cena za porciu: cca 2,30 Eur

Postup:

Príprava pyré:

1. Najskôr si sparíme a olúpeme mandle. Do kastrólika s vriacou vodou vložíme mandle a krátko povaríme. Následne ich vyberieme podberákom a vložíme do nádoby so studenou vodou. Z každej mandle ručne odstránime šupku. Olúpané madle zalejeme mliekom a varíme domäkka. Mäkké madle vymixujeme tyčovým mixérom do hladkej konzistencie. Pyré ochutíme soľou, zjemníme maslom a potom prepasírujeme cez jemné sitko.

2. Do kastrólika s vriacou vodou vložíme mandle a krátko povaríme.

3. Následne ich vyberieme podberákom a vložíme do nádoby so studenou vodou.

4. Z každej mandle ručne odstránime šupku.

5. Olúpané madle zalejeme mliekom a varíme domäkka.

6. Mäkké madle vymixujeme tyčovým mixérom do hladkej konzistencie.

7. Pyré ochutíme soľou, zjemníme maslom a potom prepasírujeme cez jemné sitko.

Príprava reďkoviek:

1. Očistené reďkovky rozdelíme na 3 časti. 

2. Tretinu rozkrájame na štvrtiny, druhú tretinu nakrájame na pravidelné kolieska a tretiu tretinu nakrájame na malé kocôčky s veľkosťou 5 mm.

3. Všetky reďkovky ochutíme soľou, cukrom, vínnym octom a necháme chvíľu marinovať – asi 10 minút.

Príprava úhora:

1. Údeného úhora opatrne rozkrojíme pozdĺž chrbtice a odstránime z neho kožu.

2. Následne vyberieme chrbticu a mäso krájame na pravidelné tvary s hmotnosťou 30 g.

Servírovanie:

1. Stredom taniera vodorovne vytvarujeme slzu z mandľového pyré, ku ktorému priložíme nakrájaného údeného úhora a kolieska ochutených reďkoviek.

2. Nad ňou, taktiež vodorovne, striedavo vyskladáme do 2 liniek opečené kocôčky chleba Tramezzino, kocôčky zeleného jablka a reďkoviek.

3. Pokrm doplníme na štvrťky nakrájanými marinovanými reďkovkami, jedlými kvetmi, výhonkami lucerny a shisso bylinkami.

4. Jednotlivé komponenty ešte pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.


Náš tip:

Čerstvo olúpané mandle sa nám lepšie uvaria a pyré je potom pekne hladké.