Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Tuniakové steaky s omáčkou z brusníc

Tuniakové steaky s omáčkou z brusníc

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 20 min

Ingrediencie:

 
  • steaky z tuniaka
  • 1 lyžice hladkej múky
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice kompótových brusníc
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka čerstvo strúhaného muškátového orieška
  • olivový olej
  • čierne mleté korenie, soľ

Postup:

1. Plátky tuniaka osolíme, okoreníme, posypeme čerstvo strúhaným muškátovým orieškom a opečieme z oboch strán na rozpálenom olivovom oleji. Z každej strany tak 3 – 4 minúty. Hotové steaky uchovávame v teple (napr. v alobale).

2. Výpek zasypeme lyžicou hladkej múky, osmažíme, vareškou odškrabneme všetky „prípečky“ a zalejeme smotanou. Stále miešame a do omáčky sa snažíme rozpustiť všetky zvyšky z opekania rybacích steakov.

3. Pridáme brusnice, med, nastrúhaný cesnak, sójovú omáčku a dochutíme soľou a čerstvo drveným čiernym korením.

4. Tuniakové steaky podávame podliate smotanovo-brusnicovou omáčkou.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora