Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Treska v pikantnom cestíčku s koriandrovým dipom

Treska v pikantnom cestíčku s koriandrovým dipom

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 min

Ingrediencie:

 
  • 600 g tmavej tresky
  • 150 g dijonskej horčice
  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 dcl mlieka
  • 150 g oleja na smaženie
  • 150 g kyslej smotany
  • vňať koriandra
  • limetka
  • soľ

Postup:

1. Rybu naporciujeme na kúsky s veľkosťou asi 50 g a osolíme.

2. Pripravíme si hladké cestíčko z dijonskej horčice, vajca, hladkej múky a trochy mlieka. Kúsky ryby namáčame v cestíčku a na miernom plameni smažíme dozlatista.

3. Tresku v cestíčku doplní koriandrový dip: kyslú smotanu zmiešame s jemne nasekaným koriandrom a ochutíme limetkovou šťavou a trochou soli.

4. K tomuto receptu sa výborne hodia biele vína, napr. Moravíno Grand cuvée alebo Habánské sklepy Sauvignon neskorý zber.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora