Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Sumček s repou a hubami

Sumček s repou a hubami

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 60 minut

Ingrediencie:

 
  • 1 500 g filiet sumčeka afrického
  • 850 g červenej repy
  • 800 g čerstvých šampiňónov
  • 50 ml olivového oleja
  • 1 citrón na šťavu
  • soľ, čierne mleté korenie

Orientačná cena za porciu: 1,99 €

Postup:

1. Repu umyjeme, osušíme a vložíme do pekáčika. Zľahka pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 180 °C zhruba 30 minút do zmäknutia.

2. Nechápe ju mierne vychladnúť, olúpeme šupku a nakrájame na rovnomerné kocôčky. V miske repu osolíme, okoreníme, zľahka zakvapkáme citrónovou šťavou a necháme odležať.

3. Filety sumčeka osušíme a ochutíme ich soľou a čiernym mletým korením. Vložíme do rozpálenej panvice a opekáme zhruba 3 minúty z každej strany.

4. Huby očistíme, nakrájame na plátky a sprudka orestujeme na olivovom oleji. Na záver ich podľa chuti osolíme a okoreníme.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora