Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Rybie závitky so špargľou

Rybie závitky so špargľou

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 50 minut

Ingrediencie:

 
  • 10 filie z platesy veľkej
  • 300 g mladej zelenej špargle
  • 600 g riasy Salicorne
  • 500 ml bieleho vína
  • 500 ml vody
  • 1 zväzok kôpra
  • 4 paradajky
  • bobkový list
  • estragón
  • smotana
  • olivový olej
  • 1 šalotka
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

1. Z filiet odstránime kožu. Štyri najmenšie filety rozmixujeme spoločne so smotanou a trochou kôpru do hladkej zmesi.

2. V slanej vode blanšírujeme špargľu, paradajky a riasy. Paradajky potom olúpeme, rozštvrtíme, odstránime semienka a dužninu nakrájame na prúžky.

3. Rybie filety jemne osolíme a okoreníme, potrieme pripravenou zmesou a na každú filetu položíme niekoľko stoniek špargle. Filety stočíme a upevníme špáradlom (môžeme použiť taktiež steblá pažítky).

4. V hlbokej panvici privedieme do varu biele víno, vodu, bobkový list, estragón, kôpor a mleté čierne korenie. Vložíme pripravené závitky a varíme ich 5 – 8 minút.

5. Na olivovom oleji opražíme riasy, prúžky paradajok a nakrájanú šalotku, ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Zmes naaranžujeme na tanier, položíme na ňu pripravený závitok a servírujeme.


Postup krok za krokom:

Rybie závitky so špargľou - krok 1
Rybie závitky so špargľou - krok 2
Rybie závitky so špargľou - krok 3
Z filiet odstránime kožu. Štyri najmenšie filety rozmixujeme spoločne so smotanou a trochou kôpru do hladkej zmesi.
V slanej vode blanšírujeme špargľu, paradajky a riasy. Paradajky potom olúpeme, rozštvrtíme, odstránime semienka a dužninu nakrájame na prúžky. Rybie filety jemne osolíme a okoreníme, potrieme pripravenou zmesou a na každú filetu položíme niekoľko stoniek špargle. Filety stočíme a upevníme špáradlom - môžeme použiť taktiež steblá pažítky.
V hlbokej panvici privedieme do varu biele víno, vodu, bobkový list, estragón, kôpor a mleté čierne korenie. Vložíme pripravené závitky a varíme ich 5 – 8 minút. Na olivovom oleji opražíme riasy, prúžky paradajok a nakrájanú šalotku, ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Zmes naaranžujeme na tanier, položíme na ňu pripravený závitok a servírujeme.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora