Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Rybie karí

Rybie karí

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 45 minut

Ingrediencie:

 
  • 750 g rybích filiet
  • 12 kreviet
  • 800 ml rybieho vývaru
  • 200 g hrášku
  • 1 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čili
  • 3 stonky stonkového zeleru
  • 1 sladká paprika
  • 1 pór
  • 2 stonky citrónovej trávy
  • 1 lyžička trstinového cukru
  • 2 lyžice karí
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • 2 lyžica sójovej omáčky
  • 4 listy gáfrovej limetky
  • 3 vetvičky thajskej bazalky
  • 3 vetvičky koriandra
  • arašidový olej

Postup:

1. Cibuľu, cesnak a čili nakrájame najemno. Zeleninu nakrájame na prúžky. Roztlačíme a nahrubo nakrájame citrónovú trávu.

2. Rybu nakrájame na kúsky a očistíme krevety.

3. V panvici wok zľahka opražíme na arašidovom oleji cibuľu, cesnak a čili. Pridáme zeleninu, cukor a karí a necháme skaramelizovať.

4. Zalejeme rybou a sójovou omáčkou. Pridáme rybí vývar, citrónovú trávu a limetkové listy.

5. Necháme 5 minút povariť. Pridáme krevety a rybu a necháme variť ďalších 5 minút. Pridáme nasekané bylinky a ihneď podávame.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora