Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Ravioly plnené lososom a syrom cottage

Ravioly plnené lososom a syrom cottage

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 90 min

Ingrediencie:

Cesto:

 
  • 1 000 g pšeničnej múky
  • 60 g vaječných žĺtkov
  • 100 ml vody

Náplň:

 
  • 400 g lososa (odrezky)
  • 300 syra cottage
  • 12 g morskej soli Maldon
  • mleté čierne korenie

Prepustené maslo:

 
  • 600 g masla (82 %)
  • 500 g citrónov na šťavu
  • 40 g listovej zeleniny
  • 10 g morskej soli Maldon

Servírovanie:

 
  • 500 g čerstvej zelenej cukety
  • 400 g syra cottage
  • 100 g kaviáru z lososa
  • 80 g údeného lososa
  • 20 g čerstvého kôpru

Postup:

Príprava cesta:

1. Semolinovú múku zmiešame so žĺtkami v pomere dva diely múky a jeden diel žĺtkov. Dobre vypracované cesto sformujeme do guľky, zabalíme do fólie a necháme v chladničke minimálne 20 minút odležať.

2. Odpočinuté cesto ručne alebo pomocou strojčeka rozvaľkáme. Tento proces musíme trikrát zopakovať, aby sme získali správnu štruktúru a vláčnosť cesta.


Príprava náplne:

1. Čerstvého a nadrobno nakrájaného lososa (prípadne odrezky z lososa) zmiešame s čerstvým syrom cottage a zmes osolíme a okoreníme.

2. Aby sa ravioly ľahšie plnili, náplň vložíme do vrecka a necháme ju vychladiť.


Príprava raviol:

1. Na jednej polovici cca 2 mm hrubého cesta si vykrajovačkou naznačíme, kde budú ravioly, a na cesto dáme náplň. Okraje potrieme vajíčkom a druhým koncom cesta náplň preklopíme.

2. Druhou stranou vykrajovačky náplň riadne upevníme, utesníme prstami a väčšou vykrajovačkou (cca 8 cm) vykrojíme. Potom ravioly vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 2 minúty.

3. Na záver si na panvici rozohrejeme orieškové maslo. Pridáme citrónovú šťavu, nakrájanú petržlenovú vňať a osolíme. Nakoniec pridáme ravioly, krátko premiešame a môžeme podávať.


Servírovanie:

1. Na tanier najprv nasypeme nadrobno nakrájanú cuketu. Na ňu položíme ravioly, pridáme syr cottage, plátky údeného lososa a guľky kaviáru. Na záver ozdobíme vetvičkou kôpru.



Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora