Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pražma v soľnej kôrke

Pražma v soľnej kôrke

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★★★☆
Čas prípravy: 70 minut

Ingrediencie:

 
  • 1 veľká pražma (po vypitvaní okolo 1 kg)
  • 2 kg hrubej morskej soli
  • 150 g hladkej múky
  • 60 g škrobu
  • 4 vajcia
  • 2 strúčky cesnaku
  • 1 citrón
  • zväzok čerstvých byliniek

Postup:

1. Najprv si pripravíme soľnú kôrku. Do zmesi soli, múky a škrobu pridáme vajcia. Všetko dôkladne premiešame mixérom.

2. Olúpeme cesnak a citrón a spolu s umytými bylinkami vložíme všetko do brušnej dutiny pražmy.

3. Na plech vyložený papierom na pečenie rozotrieme vrstvu soľnej hmoty. Na túto hmotu položíme pripravenú pražmu.

4. Pražmu zo všetkých strán dôkladne pokryjeme soľou. Potom k povrchu ryby zľahka, ale dôkladne pritlačíme kôrku.

5. Pražmu v kôrke vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 30 minút.

6. Po upečení kôrku opatrne rozkrojíme tak, aby sme nezarezali do ryby, alebo ju rozlomíme. Stiahneme kožu, nožom oddelíme filetu od kosti a preložíme ju na tanier.


Postup krok za krokom:

Pražma v soľnej kôrke - krok 1
Pražma v soľnej kôrke - krok 2
Pražma v soľnej kôrke - krok 3
Pražma v soľnej kôrke - krok 4
Najprv si pripravíme soľnú kôrku. Do zmesi soli, múky a škrobu pridáme vajcia.

Všetko dôkladne premiešame mixérom.
Olúpeme cesnak a citrón.
Všetko spolu s umytými bylinkami vložíme do brušnej dutiny pražmy.
Pražma v soľnej kôrke - krok 5
Pražma v soľnej kôrke - krok 6
Pražma v soľnej kôrke - krok 7
Pražma v soľnej kôrke - krok 8
Na plech vyložený papierom na pečenie rozotrieme vrstvu soľnej hmoty.

Na túto hmotu položíme pripravenú pražmu.
Pražmu zo všetkých strán dôkladne pokryjeme soľou.
Potom k povrchu ryby zľahka, ale dôkladne pritlačíme kôrku.
Pražma v soľnej kôrke - krok 9
Pražma v soľnej kôrke - krok 10
Pražma v soľnej kôrke - krok 11
Pražma v soľnej kôrke - krok 12
Pražmu v kôrke vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 30 minút.
Po upečení kôrku opatrne rozkrojíme tak, aby sme nezarezali do ryby, alebo ju rozlomíme.
Koža z pečenej ryby sa ľahko stiahne.
Nožom oddelíme filetu od kosti a preložíme ju na tanier.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora