Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pražma v papieri na pečenie

Pražma v papieri na pečenie

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 60 min

Ingrediencie:

 
  • 1 pražma na osobu
  • extra panenský olivový olej
  • maslo
  • mladý cesnak
  • čerstvý rozmarín
  • morská soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • papier na pečenie


Postup:

1. Vypitvané a šupín zbavené pražmy opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme ich kuchynskou utierkou. Potom ich zvnútra aj zvonku ochutíme morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.

2. Ryby niekoľkokrát uhlopriečne narežeme, aby medzi rezmi boli asi centimetrové medzery. Do každého zárezu vložíme plátok cesnaku. Vďaka tomu získa ryba obzvlášť silnú arómu. Náš tip: Ak chcete, aby cesnaková chuť nebola tak výrazná, môžete rybu iba potrieť rozrezaným strúčikom cesnaku a strúčik neskôr pridať do balíčka.

3. Teraz si na každú rybu pripravíme jeden hárok papiera na pečenie s kúskom masla, ryby pomocou štetca potrieme olivovým olejom a dovnútra každej z nich vložíme vetvičku rozmarínu. Potom ryby zabalíme do papiera a vytvoríme pevné balíčky. Náš tip: Natrite okraje papiera vaječným bielkom – bude fungovať ako lepidlo!

4. Balíčky poukladáme na plech a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme asi 20 až 25 minút.

5. Nakoniec preložíme balíčky na servírovací tanier a otvárame ich až pri stole. K rybám sa dobre hodí v rúre pečená stredomorská zelenina a rozmarínové zemiaky.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora