Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Ploskozubec v pikantnej želatíne

Ploskozubec v pikantnej želatíne

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 40 min

Ingrediencie:

 
  • 1200 g filé z ploskozubca
  • soľ, čierne korenie
  • 1 citrón
  • 300 ml rybacieho vývaru
  • 1 čili paprička
  • štipka šafranu
  • 2 cl vermútu
  • čierne korenie
  • želatína v prášku
  • morská soľ
  • sušené čili vlákna

Postup:

1. Filé nakrájame na 6 porcií a ochutíme ich soľou a  korením.

2. V  parnom hrnci ich varíme v  pare pri 85 °C približne 12 minút, potom povrch postrúhame trochou citrónovej kôry.

3. Rybací vývar zohrejeme s  čili papričkou a  pridáme šafran. 

4. Necháme 30 minút stáť a  precedíme.

5. Prilejeme vermút, ochutíme trochou korenia a  privedieme do varu.

6. Odstavíme z ohňa a vmiešame práškovú želatínu – množstvo vzhľadom na tekutinu určíte podľa návodu na obale konkrétneho výrobku.

7. Zmes dobre premiešame, rýchlo ju prelejeme na mierne vyhriaty plech a necháme vychladnúť.

8. Želatínový plát potom pokrájame na 6 rovnako veľkých dielov a  zabalíme do nich horúce kusy rybieho mäsa.

9.  Pred podávaním každú porciu posypeme morskou soľou a vláknami sušeného čili.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora