Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečený kapor s pučenými zemiakmi

Pečený kapor s pučenými zemiakmi

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 60 min

Ingrediencie:

Kapor:

 
  • 1 500 g porciovaného čerstvého kapra
  • 100 g stolového oleja
  • 100 g masla (82 %)
  • 10 g kamennej soli
  • 5 g mletej papriky
  • mleté čierne korenie

Pučené zemiaky:

 
  • 2 000 g zemiakov (varný typ B)
  • 200 g anglickej slaniny
  • 150 ml smotany (30%)
  • 100 g žltej cibule
  • 100 g masla (82 %)
  • 20 g kamennej soli
  • 20 g petržlenovej vňate

Doplnky:

 
  • 200 g anglickej slaniny
  • 20 g čerstvého cesnaku

Postup:

Príprava kapra:

1. Porciu kapra zbavíme šupín. Následne ich potrieme zmesou oleja, papriky, časťou cesnaku a soli.

2. Kapra pečieme dozlatista na rozohriatej panvici so zmesou oleja a masla. V prípade potreby rybu dopečieme v rúre na 160 °C cca 4 minúty.

3. Počas pečenia kapra na panvici opečieme aj plátky anglickej slaniny a zvyšok cesnaku vrátane celého strúčku, ktorý použijeme na ozdobenie.


Príprava pučených zemiakov:

1. Olúpané, prekrájané zemiaky uvaríme domäkka v osolenej vode. Medzitým orestujeme na drobné kocôčky nakrájanú cibuľku so slaninou.

2. Zemiaky scedíme a následne roztlačíme pučidlom. Pridáme teplú smotanu, cibuľku so slaninou, maslo a krátko vymiešame.

3. Nakoniec, tesne pred podávaním, vmiešame nasekanú alebo na rezančeky nakrájanú listovú zeleninu.


Podávanie:

1. Na nahriaty tanier položíme porciu pučených zemiakov, ktorú doplníme čerstvo upečenou porciou kapra, plátkom slaniny a cesnaku. Na záver všetko podlejeme výpekom z panvice.



Poznámka: Ďalšie recepty nájdete v knihe Kulinárska inšpirácia, ktorej autorom je šéfkuchár MAKRO Petr Stádník. Kuchárka je v predaji exkluzívne na pobočkách MAKRO.



Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora