Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečená tilapia na kostarický spôsob

Pečená tilapia na kostarický spôsob

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 45 minut

Ingrediencie:

 
  • 6 plátkov filiet z tilapie
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 4 lyžice nasekanej petržle novej vňate
  • 2 lyžičky korenia na čínu
  • 2 strúčky cesnaku
  • 2 lyžičky soli
  • ½ lyžičky kryštálového cukru
  • ¾ hrnčeka uvarenej ryže
  • 1 ks cibule nasekanej nadrobno
  • 2 ks pomaranča
  • 1 plechovka paradajok
  • 1 plechovka čiernych fazúľ
  • 1 lyžička oregana
  • kajenské korenie
  • čierne mleté korenie

Postup:

1. Najskôr si pripravíme marinádu. V miske zmiešame 1 lyžicu olivového oleja, 2 lyžice petržlenovej vňate, citrónovú šťavu, polovicu cesnaku, trochu soli a cukor.

2. Do vzniknutej zmesi položíme plátky ryby a necháme 15 minút marinovať.

3. Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja a na ňom krátko osmažíme cibuľu a zvyšok cesnaku. Pridáme zvyšok petržlenovej vňate, pomaranče (olúpané a nakrájané na kúsky), paradajky (nakrájané na kúsky), soľ, čierne mleté korenie, kajenské korenie a fazule a varíme na miernom plameni asi 7 minút.

4. Do pekáča dáme uvarenú ryžu, na ňu dáme fazuľovú zmes, na ňu plátky ryby a zalejeme marinádou. Pečieme v rozpálenej rúre asi 15 minút.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora