Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Na másle pečený filet z pražmy se šafránovými těstovinami orzo, krevetami, zeleninovým Brunoise, fenyklem a pěnou z červené řepy

Na masle pečená fileta z pražmy so šafranovými cestovinami orzo, krevetami, zeleninovým Brunoise, feniklom a penou z červenej repy

Počet porcií: 1
Obtiažnost: ★★★★☆
Čas prípravy: 80 minút

Ingrediencie:

 
  • 100 g pražmy kráľovskej
  • 700 ml rybieho vývaru vlastnej výroby
  • 4 ks tigrích kreviet
  • 150 g masla
  • 100 ml mlieka
  • 40 g paradajok
  • 40 g cukety
  • 30 g feniklu
  • 30 g žltej papriky
  • 30 g cestovinovej ryže orzo
  • 20 g banánovej šalotky
  • ½ citróna
  • soľ Maldon, šafran
  • granulovaný lecitín bez príchute


Postup:

Príprava filety:

1. Umytú a očistenú filetu z pražmy vykostíme a dočistíme.

2. Na prepustenom masle (cca 50 g) restujeme rybu kožou nadol cca 3. minúty, potom ju otočíme a krátko dopečieme. Tesne pred podávaním osolíme štipkou maldonskej soli.

Príprava peny:

1. Repu olúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Ponoríme ju do 200 ml rybieho vývaru a na miernom ohni varíme asi 30 minút. Potom ochutený vývar precedíme, zredukujeme približne na 100 ml, pridáme plnotučné mlieko a krátko povaríme.

2. Do vychladeného základu pridáme 25 g masla, lecitín a všetko zahrejeme na 50 °C. Potom tyčovým mixérom vyšľaháme do peny.

Príprava zeleniny:

1. Očistenú papriku bez jadier, olúpanú cuketu a sparené olúpané paradajky bez jadierok nakrájame na Brunoise kocky (3 mm).

2. Olúpanú šalotku a fenikel nakrájame najemno a speníme na 25 g masla. Potom pridáme zeleninu, krátko podusíme, postriekame citrónovou šťavou, aby si udržala čerstvý vzhľad, a podľa potreby osolíme.

Príprava cestovín:

1. Do 500 ml variaceho rybieho vývaru pridáme šafran a krátko povaríme. Potom vsypeme cestovinovú ryžu a za stáleho miešania varíme.

2. Cestoviny potom scedíme, pridáme 25 g masla a necháme vychladnúť.

Príprava kreviet:

1. Krevety olúpeme a opláchneme, potom orestujeme na 25 g masla a osolíme.

2. Pridáme cestoviny, lyžicu šafranového vývaru pre spojenie chutí a krátko prehrejeme.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora