Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Morský vlk v slanej kôrke

Morský vlk v slanej kôrke

Počet porcií: 2
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 55 minut

Ingredience:

 
  • vypitvaný a očistený morský vlk
  • 600 g hrubej morskej soli
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • fenikel
  • tymian
  • 2 vajíčka
  • zeler

Postup:

1. Rybu umyjeme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Brucho naplníme tymianom, feniklom a zelerom a dochutíme čerstvo mletým čiernym korením.

2. Kôrku pripravíme tak, že zmiešame morskú soľ s dvoma vyšľahanými vaječnými bielkami.

3. Na plech položíme alobal a posypeme ho asi centimeter hrubou vrstvou soli. Vrstva soli musí byť širšia ako ryba.

4. Rybu položíme na pripravenú vrstvu a úplne ju zasypeme soľou, vrstva by mala byť asi centimeter hrubá. Soľ pritlačíme a rybu zakryjeme alobalom.

5. Rybu pečieme asi 25 minút v rúre predhriatej na 250 °C. Po upečení ju necháme asi päť minút odstáť, potom ju aj so slanou kôrkou položíme na tanier a odstránime alobal.

6. Pred podávaním do kôrky klepneme tĺčikom na mäso alebo veľkým nožom, aby sme ju mohli odklopiť. Koža sa z ryby väčšinou zlúpne aj s kôrkou, ak nie, opatrne ju stiahnite. Filety z ryby vyberieme tak, že ich lyžicou uvoľníme od chrbtice.

7. Filety podávame s bielou maslovou omáčkou na predhriatych tanieroch.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora