Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Marinovaný mečúň so špargľou a gnocchi

Marinovaný mečúň so špargľou a gnocchi

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 50 min

Ingrediencie:

 
  • 6 steakov z mečúňa (á 180 g)
  • 10 ml citrónovej šťavy
  • 1 cibuľa
  • 1 nakrájaný pór
  • 1 čajová lyžička korenia
    sambal oelek
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • repkový ole
  • 600 g gnocchi
  • 600 g bielej špargle
  • 300 g šunky Serrano
  • maslo
  • soľ, čierne korenie


Postup:

1. V miske zmiešame citrónovú šťavu, rozmarín, nasekanú cibuľu, pór a sambal oelek.

2. Zalejeme repkovým olejom, premiešame a do pripravenej marinády vložíme steaky z mečúňa.

3. Necháme ich asi hodinu odležať a potom grilujeme približne 3–4 minúty z každej strany – konkrétny čas sa odvíja od výšky steaku. 

4. Bielu špargľu olúpeme, odkrojíme drevnaté konce a obalíme šunkou.

5. Stonky potom poukladáme do hliníkového pekáča, vložíme k nim kúsok masla a grilujeme približne 7 minút.

6. Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale, potom ich na päť minút vložíme do pekáča so špargľou a podávame.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora