Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Maki-sushi

Maki-sushi

Počet porcií: 1
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 minut

Ingrediencie:

 
  • Sushi ryža
  • Ryžový ocot
  • Riasa nori
  • Čerstvý tuniak
  • Wasabi
  • Zelenina alebo ovocie podľa chuti
  • Kvalitná sójová omáčka
  • Nakladaný zázvor
  • cukor, soľ

Ďalej budeme potrebovať:

 
  • Bambusová podložka
  • Veľmi ostrý nôž

Postup:

1. Sushi ryžu preplachujeme tak dlho, pokým ňou nepreteká čistá voda, a potom ju necháme zhruba hodinu odkvapkať.

2. Po uvarení ryžu rozprestrieme, aby sa odparila voda, a opatrne do nej zapracujeme ryžový ocot so soľou a cukrom – nemiešame a prikryjeme vlhkou utierkou.

3. Na bambusovú podložku položíme plát morskej riasy nori (lesklou časťou nadol) a rozprestrieme na ňu pripravenú ryžu. Ryža by mala byť mierne teplá.

4. Ryžu zľahka potrieme wasabi a na pripravené ryžové lôžko položíme prúžky ryby, zeleniny, ovocia alebo ďalšie ingrediencie.

5. Bambusovú podložku rolujeme smerom k voľnému koncu riasy tak, aby sa koniec riasy pevne prilepil a ryža nemohla vypadnúť.

6. Ostrým nožom závitok nakrájame na zhruba 1,5 cm hrubé kúsky a podávame ich na podnose.


Postup krok za krokom:

Maki-sushi - krok 1
Maki-sushi - krok 2
Maki-sushi - krok 3
Maki-sushi - krok 4
Na bambusovú podložku položíme plát morskej riasy nori (lesklou časťou nadol) a rozprestrieme na ňu pripravenú ryžu. Ryža by mala byť mierne teplá.
Ryžu zľahka potrieme wasabi a na pripravené ryžové lôžko položíme prúžky ryby, zeleniny, ovocia alebo ďalšie ingrediencie.
Bambusovú podložku rolujeme smerom k voľnému koncu riasy tak, aby sa koniec riasy pevne prilepil a ryža nemohla vypadnúť.
Ostrým nožom závitok nakrájame na zhruba 1,5 cm hrubé kúsky a podávame ich na podnose.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora