Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Halibut v balíčku

Halibut v balíčku

Počet porcií: 8
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 80 min

Ingrediencie:

 
  • 1200 g filiet z halibuta
  • 150 g karotky
  • 3 strúčky cesnaku
  • 150 g jarnej cibuľky
  • 100 g cherry paradajok
  • 8 menších bobkových listov
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • 1 limetka
  • olivový olej
  • soľ (najlepšie Fleur de Sel), čierne mleté korenie
  • 8 listov pergamenového papiera
  • čerstvá zelenina podľa vlastnej voľby
  • 1 zväzok petržlenových stoniek

Omáčka beurre blanc:

 
  • kvalitné biele víno
  • šalotka
  • citrónová šťava / kvalitný ocot
  • maslo
  • soľ a biele mleté korenie

Postup:

1. Karotku, cesnak a jarnú cibuľku nakrájame najemno a rozdelíme na jednotlivé listy pergamenového papiera.

2. Filety ochutíme soľou a čiernym mletým korením a položíme na zeleninu. Pridáme paradajky, rozmarín a bobkový list a zakvapkáme olivovým olejom a limetkovou šťavou. Papier potom zviažeme do balíčkov.

3. Varíme v elektrickom parnom hrnci pri teplote 90 °C približne 30 minút. Podávame s čerstvou zeleninou a omáčkou beurre blanc.


Príprava omáčky:

1. Najemno nakrájanú šalotku zalejeme kvalitným bielym vínom a citrónovou šťavou alebo octom a necháme zredukovať na konzistenciu sirupu.

2. Po malých častiach pridávame maslo, pokým nevznikne hladká emulzia.

3. Dochutíme soľou a bielym mletým korením a ihneď podávame.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora