Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaný morský čert s kaparovou omáčkou

Grilovaný morský čert s kaparovou omáčkou

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: -

Ingrediencie:

 
  • 750 g morského čerta
  • 2 lyžice olivového oleja
  • kôra a šťava z malého citróna
  • zväzok čerstvých bobkových listov

Kaparová omáčka:

 
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 3 ks jemne nasekaných filiet ančovičiek
  • 2 lyžice kapár
  • 1 strúčik cesnaku
  • jemne nastrúhaná kôra a šťava z jedného citróna
  • čierne mleté korenie

Postup:

1. Umyjeme a papierovým obrúskom osušíme jednotlivé porcie. Odstránime ružovkasté blany a okolo chrbtice mäso z oboch strán odkrojíme, aby sme získali 2 hrubé plátky.

2. Pokrájame plátky na kocky s hranou 2,5 cm a dáme ich do plytkého taniera. Premiešame ich s citrónovou šťavou a kôrou a olivovým olejom. Necháme kocky okvapkať (tekutinu uschováme) a napichujeme ich na 4 grilovacie ihly striedavo s bobkovými listami a klinkami citróna.

3. Predhrejeme gril na stredný stupeň. Položíme mäso na ihlách na mriežku. Potrieme mäso trochou uschovanej marinády a pečieme ďalšie 3 – 4 minúty, pokým nie je mäso mäkké a prepečené.

4. Medzitým dôkladne premiešame v miske všetky ingrediencie omáčky a dáme misku bokom. Ihly necháme okvapkať a rozdelíme ich na taniere.

5. Podávame s pripravenou omáčkou.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora