Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Fish and chips

15-09_fish_snacks_R_01 Fish and chips de luxe 940x400px

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 45 min

Ingrediencie:

 
  • 6 filiet z morského ostrieža bez kože
  • 300 g múky
  • 300 ml bieleho vína
  • 8 veľkých zemiakov
  • 120 g bielkov
  • 6 vetvičiek tymianu
  • 45 ml slnečnicového oleja
  • štipka soli
  • škrob


Hráškové pyré:

 
  • 600 g mrazeného hrášku
  • 6 – 7 lyžíc olivového oleja
  • 3 cibule
  • 2 strúčky cesnaku
  • 1 citrón
  • cukor, soľ, čierne mleté korenie


Postup:

1. Zmiešame múku a biele víno a vytvoríme cestíčko.

2. Pridáme tymian, olej a soľ. Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame ho do cestíčka.

3. Rybu nakrájame na hrubšie plátky a obalíme v škrobe a cestíčku. Ihneď smažíme pri 160 °C zhruba 5 minút.

4. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hranolčeky a necháme odležať v studenej vode, pokým sa nezbavia škrobu. Potom ich dôkladne osušíme kuchynskou utierkou.

5. Hranolčeky predsmažíme v oleji (zhruba 2 minúty) pri 160 °C. Vyberieme ich z oleja a necháme tuk odkvapkať na kuchynskú utierku. Potom smažíme dozlatista.

6. Hneď ako sú hranolčeky hotové, vyberieme ich z oleja a osolíme.

7. Cesnak olúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Cibuľu nakrájame najemno. Nastrúhame kôru z citróna a vytlačíme šťavu.

8. Cesnak osmažíme na miernom ohni dozlatista. Potom pridáme 1–2 lyžice oleja, pridáme cibuľu a hrášok a zhruba 1 minútu restujeme.

9. Pridáme soľ a čierne mleté korenie a trochu cukru, 5 lyžíc vody, 2 lyžice citrónovej šťavy a citrónovú kôru a varíme 1–2 minúty.

10. Tyčovým mixérom všetko rozmixujeme na jemné pyré a dochutíme soľou a čiernym mletým korením.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora