Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Filety zo zubáča na pene z červenej repy s čipsami a bylinkovou ryžou

Filety zo zubáča na pene z červenej repy s čipsami a bylinkovou ryžou

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 50 min

Ingrediencie:

 
  • 1 000 g filiet zo zubáča
  • 1 500 g červenej repy
  • 250 ml rybieho vývaru
  • 250 ml smotany
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 100 g karotky
  • 100 g cibule
  • citrón
  • morská soľ
  • čierne mleté korenie

Postup:

1. Červenú repu uvaríme, necháme vychladnúť a olúpeme. Tretinu červenej repy a mrkvy nakrájame na tenké plátky.

2. Filety zo zubáča umyjeme, ochutíme soľou a čiernym mletým korením, pokvapkáme citrónovou šťavou, obalíme v múke a opečieme na oleji z oboch strán 3 – 5 minút a uchovávame v teple.

3. Vo výpeku speníme cibuľku a zvyšnú červenú repu, podlejeme rybím vývarom a smotanou, ochutíme a v mixéri vyšľaháme penu.

4. Plátky z červenej repy a mrkvy opečieme na panvici a podávame ako prílohu.

5. Filety zo zubáča prelejeme penou z červenej repy, dozdobíme opečenou zeleninou a ako prílohu podávame bylinkovú ryžu.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora