Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Filety zo sumca s chrenovou omáčkou a koreňovou zeleninou

Filety zo sumca s chrenovou omáčkou a koreňovou zeleninou

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 40 minut

Ingrediencie:

 
  • 1 500 g filiet zo sumca
  • 1,5 l rybieho vývaru
  • 150 g karotky
  • 100 g póru
  • 150 g zeleru
  • 50 g chrenu
  • 100 g šalotky
  • 125 ml suchého bieleho vína
  • 250 ml šľahačky
  • 25 g ľadového masla
  • citrón
  • morská soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

1. Filety zo sumca očistíme, ochutíme soľou a čiernym mletým korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rybí vývar varením zredukujeme na polovicu.

2. Karotku, pór a zeler nakrájame na prúžky, chren nastrúhame a šalotku najemno nasekáme. Do zredukovaného rybieho vývaru pridáme filety zo sumca, karotku, pór a zeler a pošírujeme cca 4 – 5 minút. Následne zeleninu a filety vyberieme a uchovávame v teple.

3. Do rybieho vývaru pridáme šalotku, dolejeme bielym vínom a na strednom plameni necháme pomaly vyvariť o cca jednu štvrtinu. Následne pridáme šľahačku a necháme variť, pokým nie je dosiahnutá krémová konzistencia.

4. Omáčku scedíme a vmixujeme do nej ľadové maslo. Dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením a citrónovou omáčkou. Pred podávaním pridáme do omáčky chren.

5. Filety zo sumca s chrenovou omáčkou a koreňovou zeleninou podávame s varenými zemiakmi.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora