Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Filé zo sumca na cibuľovej pene

Filé zo sumca na cibuľovej pene

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 35 min

Ingrediencie:

 
  • 1 500 g filiet zo sumca
  • 150 g hladkej múky
  • 300 ml oleja
  • 250 ml rybieho vývaru
  • 250 ml šľahačky
  • 150 g cibule
  • 150 g póru
  • 2 k150 g masla
  • 1 ks citróna
  • morská soľ


Postup:

1. Čerstvé filety zo sumca osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Obalíme ich v múke, na panvici speníme maslo a filety opečieme cca 3 – 5 minút z oboch strán dozlatista.

2. Pór nakrájame na jemné prúžky, ktoré sprudka osmažíme na horúcom oleji a necháme ich okvapkať na kuchynskom papieri.

3. Rybu vyberieme z panvice a uchovávame v teple.

4. Do panvice pridáme jemne nakrájanú cibuľu, vo výpeku ju speníme, zalejeme rybím vývarom a zahustíme šľahačkou. Omáčku ochutíme a v mise vyšľaháme pyré.

5. Rybie filé servírujeme s opečeným pórom a preliate cibuľovým pyré, ozdobené čerstvo mletým čiernym korením. Vhodná príloha sú pečené zemiaky.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora