Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Dusený úhor s ryžou

Dusený úhor s ryžou

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 45 minút

Ingrediencie:

 
  • 500 g úhora
  • 200 ml červeného vína
  • 50 g masla
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • soľ

Postup:

1. Vypitvaného úhora bez kože pozdĺžne rozrežeme, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a vložíme do pekáča.

2. Mäso poobkladáme nakrájaným maslom, posypeme oreganom, podlejeme vínom a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C.

3. Pečieme 20 – 30 minút, počas toho mäso minimálne dvakrát obrátime.

4. Šťavu ochutíme sójovou omáčkou. Podávame s dusenou ryžou.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora