Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Chrumkavá platesa so slaninou

Chrumkavá platesa so slaninou

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • 4 filety platesy
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • 1 lyžica zmesi byliniek (nasekaný petržlen, pažítka, kôpor)
  • 1/2 citróna
  • plátková slanina
  • soľ

Postup:

1. V múke obalíme posolené rybie filety. Rozohrejeme veľkú panvicu. Rozložíme slaninu a restujeme dochrumkava. Potom ju vyberieme a osušíme papierovým obrúskom.

2. Na panvicu pridáme maslo, až začne peniť, vložíme obalenú rybu. Vyprážame 2 minúty z každej strany dozlatista. Preložíme na tanier a udržujeme v teple.

3. Na panvici opäť rozohrejeme kúsok masla, až sa spení, rýchlo pridáme bylinky a vytlačenú citrónovú šťavu. Premiešame a pridáme na pásiky nakrájanú slaninu.

4. Na tanier servírujeme filety, vzniknutou zmesou ich prelejeme a podávame s pučenými zemiakmi.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora