Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Vietnamské letné závitky

Vietnamské letné závitky

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 20 min

Ingrediencie:

 
  • 500 g šalátových uhoriek
  • 400 g varených lúpaných kreviet
  • 300 g vlasových ryžových rezancov
  • 300 g lahôdkovej cibule
  • 300 g mrkvy
  • 250 g ľadového šalátu
  • 200 g čerstvých fazuľových klíčkov
  • 200 g guľatého ryžového papiera
  • 50 ml rybacej omáčky
  • 30 g čerstvej mäty
  • 30 g zelenej perily
  • 30 g čerstvého koriandra
  • 30 g thajskej bazalky

Omáčka:

 
  • 50 ml vody
  • 40 ml rybacej omáčky
  • 50 g trstinového cukru
  • 40 g ryžového octu
  • 20 g tmavého cesnaku
  • 70 g limetky na šťavu
  • 5 g čerstvých čili papričiek

Postup:

1. Do vlažnej vody pridáme rybaciu omáčku, biely ocot, soľ, trstinový cukor, šťavu z limetky, cesnak a nasekané čili. Omáčku premiešame a necháme odstáť.

2. Mrkvu, cibuľku a uhorku nakrájame na rezance a osolíme. Rezance namočíme asi na 10 minút do horúcej vody. Krevety krátko povaríme vo vode s rybacou omáčkou a scedíme.

3. Ryžový papier namočíme do vlažnej vody. Zmäknutý papier vyberieme z vody a preložíme na dosku alebo na utierku.

4. Na papier vložíme pripravené ingrediencie. Začneme krevetami, pridáme perilu, mrkvu, reďkev, namočené sklenené rezance, šalát, trošku uhorky a nakoniec trochu koriandra a lístok bazalky.

5. Ingrediencie opatrne zabalíme do papiera (pozor, nech papier nepretrhneme) a po zabalení valček nakrájame.

6. Závitky servírujeme s pripravenou omáčkou – omáčku rozdelíme do mištičiek a závitky do nej namáčame.

Náš tip: Mrkvu, ktorá je súčasťou náplne, môžeme na zvýraznenie chuti okrem osolenia naložiť do octu, cukru, soli a rybacej omáčky.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Plody mora