Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Sushi z plnenej sépie

Sushi z plnenej sépie

Počet porcií: 4
Obtiažnosť: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 min

Ingredience:

 
  • 4 ks stredne veľkej sépie
  • 3 hrnčeky ryže na sushi
  • 2 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžice oleja
  • 1 lyžica čierneho sezamu
  • 1 lyžica mirinu
  • ½ póru
  • wasabi

Pracovný postup:

1. Sépie umyjeme a odrežeme im chápadlá a postranné plutvičky.

2. Ostrým nožom homáre rozpolíme po dĺžke a odstránime z nich vnútornosti. Homárie mäso vyberieme a odložíme. Prázdne polovice panciera opláchneme a osušíme papierovými utierkami. Mäso nakrájame na plátky hrubé 2 cm.

3. Chápadlá a plutvičky nakrájame nadrobno a povaríme vo vode ochutenej mirinom (sladeným japonským ryžovým vínom) a sójovou omáčkou.

4. Podávame s wasabi a sójovou omáčkou pre dochutenie každého sústa.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora