Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Slávky vo víne a bylinkovej šťave

Slávky vo víne a bylinkovej šťave

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 35 min

Ingredience:

Maso:

 
  • 1 000 g slávok
  • 200 ml bieleho vína
  • 2 l rybacieho vývaru
  • 2 paradajky
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 vetvičky zeleru
  • petržlen
  • 1 fenikel
  • ½ g šafranu
  • bobkový list
  • celé korenie
  • klinček
  • 1 zväzok byliniek (rozmarín, tymián, majorán)
  • soľ, korenie

Orientační cena za porci: 2,7 €

Postup:

1. Slávky dôkladne prepláchneme a otvorené vyhodíme.

2. Zeleninu, cibuľu a cesnak nakrájame a osmažíme na panvici, pokým cibuľa nezosklovatie.

3. Zeleninu zalejeme bielym vínom a prilejeme rybí vývar. Pridáme všetko korenie a zväzok byliniek. Osolíme a okoreníme a krátko povaríme.

4. Vsypeme slávky a necháme variť 10 – 15 minút, pokým sa lastúry neotvoria. Pri dlhšom varení by mušle stuhli.

5. Odstránime všetky zavreté exempláre.

6. Otvorené slávky podávame so šťavou a opečenou bagetou.


Postup krok za krokom:

Slávky vo víne a bylinkovej šťave - krok 1

Slávky dôkladne prepláchneme a otvorené vyhodíme.

Slávky vo víne a bylinkovej šťave - krok 2

Zeleninu, cibuľu a cesnak nakrájame a osmažíme na panvici, pokým cibuľa nezosklovatie, zalejeme bielym vínom a prilejeme rybí vývar. Pridáme všetko korenie a zväzok byliniek. Osolíme a okoreníme a krátko povaríme.

Slávky vo víne a bylinkovej šťave - krok 3

Vsypeme slávky a necháme variť 10 – 15 minút, pokým sa lastúry neotvoria. Pri dlhšom varení by mušle stuhli.

Slávky vo víne a bylinkovej šťave - krok 4

Odstránime všetky zavreté exempláre.

Slávky vo víne a bylinkovej šťave - krok 5

Otvorené slávky podávame so šťavou a opečenou bagetou.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora