Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Homár thermidor

Homár thermidor

Počet porcií: 4
Obtiažnosť: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 min

Ingredience:

 
  • 2 ks uvarených homárov
  • 60 g masla
  • 1 ks nakrájanej šalotky
  • 25 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 1,5 lyžičky nakrájanej čerstvej trebuľky
  • 1 lyžička nakrájaného čerstvého estragónu
  • 1,5 lyžičky nakrájanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžičky dijónskej horčice
  • 6 lyžíc suchého bieleho vína
  • 3 lyžice smotany na šľahanie
  • 4 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • čierne mleté korenie, soľ, citrón

Pracovný postup:

1. Gril predhrejeme na stredne vysokú teplotu. Homárom vykrútime hlavy, klepetá odlomíme, prelámeme a vyberieme mäso.

2. Ostrým nožom homáre rozpolíme po dĺžke a odstránime z nich vnútornosti. Homárie mäso vyberieme a odložíme. Prázdne polovice panciera opláchneme a osušíme papierovými utierkami. Mäso nakrájame na plátky hrubé 2 cm.

3. V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme šalotku a opekáme ju 4 – 5 minút domäkka. Zapražíme ju múkou a za stáleho miešania zahrievame 2 minúty.

4. Hrniec odstavíme a omáčku postupne zriedime mliekom. Hrniec vrátime na oheň, omáčku za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Zmiernime oheň, do omáčky vmiešame bylinky a horčicu a osolíme ju a posypeme čiernym korením.

5. Hrniec odstavíme a do omáčky všľaháme víno a smotanu. Hrniec potom vrátime na platňu a omáčku pozvoľna varíme do zhustnutia.

6. Vložíme mäso z homára a 2 – 3 minúty prehrejeme. Zmes rozdelíme do polovíc panciera, posypeme parmezánom a grilujeme dozlatista. Hotový pokrm upravíme na misu, ozdobíme plátkami citróna a vetvičkami petržlenu a podávame.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora