Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Homár s estragónovou omáčkou a pappardelle

Homár s estragónovou omáčkou a pappardelle

Počet porcií: 4
Obtiažnosť: ★★★☆☆
Čas prípravy: 45 min

Ingrediencie:

 
  • 800 g homára
  • 500 g varených cestovín pappardelle
  • 300 ml suchého bieleho vína
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • 300 ml Crème fraîche
  • 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • 200 g valeriánka
  • 20 g nesoleného masla
  • polníček
  • estragón
  • morská soľ
  • biele mleté korenie

Postup:

1. Z koreňovej zeleniny a vody si pripravíme vývar, v ktorom uvaríme homára. Čas prípravy je 15 minút.

2. Homára z vývaru vyberieme, rozstrihneme a z chvosta a klepiet vyberieme mäso. Prázdnu schránku vyčistíme a použijeme ako ozdobu na dozdobenie celkového pokrmu.

3. V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo, do ktorého pridáme jednu nakrájanú šalotku. Za stáleho miešania privedieme do varu. Tekutina nám pozvoľna zhustne, prilejeme do nej vývar a biele víno.

4. Opäť necháme tekutinu za stáleho miešania zredukovať, pridáme Crème fraîche, estragón a morskú soľ s bielym mletým korením. Do omáčky pridáme mäso z homára.

5. Takto pripraveného homára servírujeme na tanier na hniezdo s pappardelle a dozdobíme ho valeriánkou a prázdnou schránkou homára.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a morské plody

Ryby a plody mora