Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilované krevety na cesnaku s chilli, pečeným baklažánom a paradajkovým šalátom

Grilované krevety na cesnaku

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 50 min

Ingrediencie:

Krevety:

 
  • 1000 g Krevety tygrie, nelúpané 8/12, mrazené
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 55 g Cesnak čerstvý
  • 20 g Chilli papričky čerstvé
  • 10 g Soľ Fleur de Sel

Baklažán:

 
  • 1000 g Baklažán čerstvý
  • 50 g Ocot vínny, červený
  • 10 g Soľ Fleur de sel

Paradajkový konfit:

 
  • 700 g Paradajky červené
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 320 g Cibuľa červená
  • 20 g Aro Cukor krupica
  • 10 g Soľ Fleur de sel

Doplnky:

 
  • 125 g Šalát poľníčok


Orientačná cena za porciu: cca 2,71 €


Pracovný postup:

Príprava konfitu (cca 30 minút):

1. Celé paradajky na špičke nakrojíme do kríža, vložíme ich do vriacej vody, po cca 30 sekundách ich vyberieme a preložíme do studenej vody s ľadom. 

2. Následne ich podberákom vyberieme a šupku paradajok olúpeme. 

3. Paradajky rozkrojíme na štvrtiny, zbavíme jadrinca a dužinu zahrejeme v olivovom oleji spolu s rezančekmi červenej cibule a necháme vychladnúť. 

4. Konfitované paradajky s cibuľou vyberieme, ochutíme soľou, štipkou cukru a vínnym octom. Pri servírovaní konfi t premiešame so šalátom.

Príprava marinády na krevety (cca 5 minút):

1. Na panvici s olivovým olejom speníme chilli s cesnakom nakrájané na tenké plátky dosklovita a necháme vychladnúť.

Príprava kreviet (cca 15 minút):

1. Krevety pomaly rozmrazíme, osušíme, olúpeme a špičkou noža odstránime črievka. 

2. Potom ich krátko opečieme z oboch strán na panvici s olivovým olejom, ochutíme ich soľou a pripravenou marinádou.

Příprava baklažánu (cca 5 minút):

1. Umytý baklažán nakrájame na pozdĺžne plátky hrúbky 7 mm a na suchej panvici ich ogrilujeme z oboch strán dozlata. Preložíme ich do misky a ochutíme marinádou z kreviet.

Servírovanie:

1. Na ľavú stranu taniera preložíme plátok grilovaného baklažánu, k nemu priložíme marinované krevety a na pravú stranu aranžujeme ochutený paradajkový šalát doplnený poľníčkom.


Tipy kuchára:

1. Čím dlhšie sa krevety tepelne upravujú, tým je ich mäso tuhšie.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora