Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Cataplana

Cataplana

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 60 min

Ingrediencie:

 
  • 1,5 kg rybích filiet a/alebo morských plodov
  • 600 g zemiakov
  • 600 g paradajok
  • 0,75 l suchého bieleho vína
  • 150 ml olivového oleja
  • 3 cibule (biela a červená)
  • 3 strúčky cesnaku
  • 3 papriky
  • 3 bobkové listy
  • 6 vetvičiek tymianu
  • 3 lyžice sekanej petržlenovej vňate
  • soľ, hrubo mleté čierne korenie

Postup:

1. Olúpte cesnak a cibuľu a nakrájajte ich na kolieska. Oškrabte a nakrájajte zemiaky a papriku nakrájajte na rezančeky.

2. Zeleninu dajte do hrnca. Nakrájajte ryby a rozprestrite ich na zeleninu. Pridajte morské plody.

3. Rozštvrtite paradajky, zbavte ich semienok a pridajte do hrnca. Pridajte soľ, čierne mleté korenie, bobkový list a tymian, olivový olej aj víno.

4. Predhrejte rúru na 225 °C. Hrniec priklopte pokrievkou a varte v rúre na strednej pozícii 20 minút.

5. Znížte teplotu na 175 °C a varte ďalších 10 minút. Vyberte z rúry a otvorte.

6. Podľa chuti znovu pridajte soľ a čierne mleté korenie. Na záver pridajte nasekanú petržlenovú vňať.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora