Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Tekvicové gnocchi s králičím mäsom

Tekvicové gnocchi s králičím mäsom

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 45 min

Ingrediencie:

Na králika:

 
  • 3 králičie chrbty
  • 6 plátkov parmskej šunky
  • čerstvá bazalka
  • čerstvý rozmarín
  • soľ, čierne mleté korenie

Na gnocchi:

 
  • 500 g tekvice
  • 1 žĺtok
  • 50 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 150 g semolinovej múky
  • muškátový oriešok
  • maslo, soľ

Postup:

1. Z každého králičieho chrbta vykrojíme dve filety. Mäso jemne osolíme a okoreníme a spoločne s čerstvými bylinkami zabalíme do parmskej šunky.

2. Balíčky krátko opečieme na panvici a potom vložíme na 10 minút do rúry predhriatej na 80 °C.

3. Olúpanú tekvicu zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Vložíme ich na plech a pečieme pri 150 °C približne 30 minút.

4. Upečenú tekvicu necháme vychladnúť, potom ju rozmixujeme a zmiešame so žĺtkom, parmezánom a múkou. Na záver zmes ochutíme soľou a muškátovým orieškom.

5. Z jemného cesta vytvoríme úzke valčeky, z ktorých odkrajujeme menšie časti. Tie vytvarujeme a zľahka stlačíme vidličkou.

6. Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode – v okamihu, kedy vyplávajú na hladinu, sú hotové.

7. Odkvapkané gnocchi zľahka omastíme rozpusteným maslom a podávame s balíčkami králičieho mäsa.


Tipy ze sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina