Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Králičí závitok so špenátovým pyré a jarnou zeleninou

Králičí závitok so špenátovým pyré a jarnou zeleninou

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 3 hodiny

Ingredience:

 
  • 700–800 g králičieho stehna s kosťou
  • 400 g špenátových listov bez tvrdej časti
  • 300 g mladých zemiakov
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 100 g brokolice
  • 100 g romanesca
  • 50 ml smotany (30%)
  • 40 ml olivového oleja
  • 4 malé patizóny
  • 4 malé cukety
  • 4 strúčky cesnaku
  • 2 malé mrkvy
  • 1 šalotka
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Kosti zo stehna varíme spoločne s koreňovou zeleninou približne 2 hodiny.

2. Vývar precedíme cez gázu a zredukujeme na omáčku.

3. Mäso položíme na fóliu, rovnomerne rozklepeme, osolíme, posypeme čiernym korením, tymianom a pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky.

4. Potom mäso zabalíme do závitku a poriadne dotiahneme. Závitky následne uvaríme domäkka.

5. Po uvarení závitky vyberieme z vody, vychladíme a vybalíme z fólie. Nakoniec ich nakrájame na menšie plátky a môžeme ich podávať.


Špenátové pyré a zelenina:

1.Špenátové listy sparíme a vysušíme. Šalotku nasekáme nadrobno, pridáme špenátové listy a rýchlo zamiešame.

2. K špenátu pridáme smotanu, dôkladne všetko rozmixujeme a osolíme.

3. Brokolicu, cuketu, romanesco, patizón a mrkvy nakrájame na cca dvojcentimetrové kúsky, ktoré zľahka opečieme na olivovom oleji a osolíme.

4. Ako prílohu môžeme použiť olúpané zemiaky uvarené v osolenej vode.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina