Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Jahňacie stehno v bylinkovej kôrke

Jahňacie stehno v bylinkovej kôrke

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 6 hodin

Ingrediencie:

Mäso:

 
  • 2 200 g jahňacieho stehna s kosťou
  • 500 ml červeného vína
  • 200 g mrkvy
  • 150 g póru
  • 200 g cibule
  • 50 g chemicky neošetreného citróna
  • 40 g horčice
  • 4 strúčky cesnaku
  • 1 čili paprička
  • 5 g feniklových semienok
  • vetvička tymianu
  • vetvička rozmarínu
  • olivový olej
  • soľ, čierne mleté korenie

Bylinková kôrka:

 
  • 250 g hriankového chleba
  • zväzok bylín (petržlen, pažítka, rozmarín, tymian)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 ml oleja

Postup:

Příprava masa:

1. Jahňacie stehno pomocou ostrého noža odblaníme a mäso po celom povrchu posypeme soľou, čiernym mletým korením a feniklovými semienkami.

2. Mäso prudko opečieme na panvici, pridáme mrkvu a pór nakrájané na väčšie kúsky a krátko orestujeme. Potom všetko podlejeme červeným vínom, necháme krátko povariť a premiestnime do nádoby na pečenie.

3. Stehno pokryjeme čerstvým tymianom a rozmarínom, pridáme neolúpané strúčky cesnaku a nasekanú čili papričku. Na záver všetko zľahka pokvapkáme olivovým olejom.

4. Pekáč vložíme do rúry predhriatej na 80 °C a pozvoľna pečieme približne 5 hodín.


Bylinková kôrka:

1. Hriankový chlieb nakrájame na kocky a necháme ich jemne preschnúť.

2. Bylinky a cesnak nasekáme nahrubo a spoločne s chlebom a olejom ich rozmixujeme v kuchynskom robote. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym mletým korením.


Dokončenie stehna:

1. Z upečeného stehna odoberieme bylinky, cesnak a čili papričku. Mäso zľahka potrieme horčicou, dôkladne ho obalíme v bylinkovej zmesi a posypeme čerstvo nastrúhanou citrónovou kôrou.

2. Vložíme do rúry predhriatej na 220 °C a krátko zapečieme, aby cestíčko získalo jemne zlatistú farbu a bolo chrumkavé.

3. Mäso nakrájame na plátky, podlejeme šťavou a podávame so zemiakmi pečenými v šupke a dusenými fazuľkami.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina