Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečené kačacie prsia s červenou kapustou

Pečené kačacie prsia s červenou kapustou

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 50 min

Ingrediencie:

 
  • 1 500 g kačacích pŕs s kožou
  • 1 500 g červenej hlávkovej kapusty
  • 200 ml červeného suchého vína
  • 100 ml vínneho bieleho octu
  • 300 g pomarančov na šťavu
  • 200 g slaniny bez kože
  • 200 g bielej cibule
  • 200 g masla (82 %)
  • 150 g trstinového cukru
  • 40 ml kompótových brusníc
  • 15 g kamennej soli
  • 10 g morskej soli
  • celé korenie (klinček, badián, škorica)

Postup:

1. Červenú kapustu nakrájame na rezančeky (cca 5 mm hrubé) a sparíme ich v osolenej vode na zhryz.

2. Na malé kocôčky nakrájanú slaninu roztavíme, pridáme nadrobno krájanú cibuľu a zľahka orestujeme dosklovita.

3. Do zmesi pridáme cukor, vínny ocot, víno, šťavu z pomarančov a korenie a všetko zvaríme.

4. Potom do zmesi pridáme červenú kapustu. Premiešame ju so základom a necháme odležať cca 10 minút, aby nasiakla chuť základu. Nakoniec kapustu zjemníme maslom a prípadne ju dosolíme.

5. Kačacie prsia nacizelujeme ostrým nožom (kožu s tukom zľahka nakrojíme na prúžky) a pozvoľna ich opečieme na suchej panvici kožou nadol (neobraciame ich).

6. Po zhruba 8 minútach pridáme maslo a prsia osolíme. Maslom mäso vytemperujeme a potom preložíme do rúry predhriatej na 60 °C odpočinúť na cca 8 minút.

7. Odpočinuté mäso nakrájame na plátky, dosolíme a servírujeme spolu s červenou kapustou.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina