Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečené kačacie prsia s batátovým pyré, čiernoríbezľovým coulis a bruselským kelom

Pečené kačacie prsia s batátovým pyré, čiernoríbezľovým coulis a bruselským kelom

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 1 hod.

Ingrediencie:

Mäso:

 
  • 1 200 g kačacích pŕs s kožou
  • soľ, čierne korenie

Pyré:

 
  • 800 g sladkých zemiakov
  • 200 g masla
  • 100 ml smotany
  • soľ, čierne korenie

Coulis:

 
  • 50 ml čiernoríbezľového likéru
  • 100 g čiernych ríbezlí
  • 50 ml pomarančovej šťavy

Kel:

 
  • 200 g bruselského kelu
  • 30 g masla
  • soľ, čierne korenie

Príprava:


1. Kačacie prsia očistíme a z oboch strán osolíme a okoreníme.

2. Potom ich vložíme na rozohriatu panvicu kožou dole a opečieme doružova.

3. Očistené sladké zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka, následne ich vymixujeme spolu so smotanou a maslom a podľa potreby pridáme soľ a čierne korenie.

4. Čierne ríbezle s likérom a pomarančovou šťavou prevaríme, rozmixujeme a scedíme.

5. Kel očistíme, nakrojíme a do koreňa urobíme nožom krížik.

6. Krátko ho zblanšírujeme a vložíme do ľadovej vody.

7. Pred podávaním kel zregenerujeme na masle a dochutíme soľou a čiernym korením.


Recept podľa šéfkuchára Romana Dolejša.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina