Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečená kačka s opečenými knedličkami s vajcami a červenou repou

Pečená kačka s opečenými knedličkami s vajcami a červenou repou

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★★☆
Čas prípravy: 120 min

Ingrediencie:

Na kačku:

 
  • 5 000 g chladenej kačky
  • 20 g celej rasce
  • 30 g soli

Na knedličky s vajcami:

 
  • 1 200 g žemľových knedličiek
  • 1 000 g vajec (cca 20 ks)
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 200 g masla
  • 20 g čerstvej pažítky
  • 20 g soli

Na šťavu:

 
  • 700 ml hydinového vývaru vlastnej výroby
  • 100 ml výpeku z kačky
  • 30 g hladkej múky
  • 2 g soli

Na repu:

 
  • 1 000 g varenej červenej repy
  • 100 ml vínneho octu
  • 30 g cukru kryštál
  • 1 g horčičného semienka
  • 15 g soli

Postup:

Mäso:

1. Dobre očistenú kačku umyjeme, osolíme, posypeme rascou a vložíme do gastronádoby prsiami nahor. Mierne ju podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a pečieme v konvektomate alebo rúre približne 90 minút pri teplote 165 °C.

2. Počas pečenia kačku podlievame vodou, prelievame výpekom a odoberáme prebytočný tuk.

3. Pečenú kačku preložíme do čistej gastronádoby. Po vychladnutí ju porciujeme a čiastočne vykosťujeme – na porciu vždy dáme časť pŕs a stehna.

4. Pečenú kačku preložíme do čistej gastronádoby. Po vychladnutí ju porciujeme a čiastočne vykosťujeme – na porciu vždy dáme časť pŕs a stehna.

5. Pri servírovaní mäso rozpekáme pod grilom dochrumkava.


Šťava:

1. Výpek z pečenej kačky zlejeme do panvice, vyrestujeme ho na tuk a znížime príkon tepla. Zaprášime múkou a orestujeme ju do tmavozlatej farby.

2. Následne múku zalejeme vývarom, rozšľaháme metličkou a necháme prevariť približne 15 minút. Potom šťavu precedíme a dochutíme soľou.


Repa:

1. Varenú repu prekrájame na väčšie kusy. V hrnci zvaríme cukor spoločne s octom, soľou a horčicovým semienkom – nálev musí mať silnú chuť.

2. Teplým nálevom zalejeme nakrájanú repu a necháme ju vychladnúť.


Knedličky s vajcami:

1. Plátky knedličiek opečieme na tuku s maslom dozlatista a potom ich prekrájame na 6 dielov.

2. Vložíme ich späť do panvice, prehrejeme, zalejeme rozšľahanými osolenými vajcami a miešame, pokým sa nezrazia – vajcia nesmú byť vysušené. Ihneď servírujeme.


Podávanie:

1. Na nahriaty tanier k ľavej strane naaranžujeme ochutenú červenú repu, knedličky s vajcami a nakrájanou pažítkou. K pravej strane servírujeme časť kačacieho stehna a rezy z kačacích pŕs, ktoré na záver podlejeme šťavou.


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina