Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

"Motýľ" na grile

moty-na-grilu-hero

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 70 min

Ingrediencie:

 
  • 1 kurča (hmotnosť asi 1,5 kg)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čerstvá čili paprička
  • 1 čajová lyžička kajenského korenia
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 citrón
  • vetvička čerstvej šalvie
  • soľ

Postup:

Príprava marinády:

1. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno, čili papričku nakrájame na tenké prúžky. Oba druhy korenia premiešame s olejom, pridáme cesnak a čili papričku a všetko ochutíme citrónovou šťavou.

Príprava mäsa:

1. Umyté a osušené kurča nakrojíme na oboch stranách pozdĺž chrbtice, ktorú vyrežeme.

2. Polovičky kurčaťa roztiahneme od seba a položíme na pracovnú dosku kožou nahor.

3. Silným stlačením ruky zlomíme prsnú kosť.

4. Opatrne oddelíme kožu od mäsa, aby sa neporušila, a vložíme pod ňu lístky šalvie. Kurča po celom povrchu zľah ka osolíme.

5. Mäso vložíme do pekáča a potrieme z oboch strán marinádou.

6. Zabalíme ho do fólie alebo vákuovacieho vrecka a uložíme cez noc do chladničky.

7. Kurča položíme na rošt stredne rozohriateho grilu kožou nahor, zakryjeme poklopom a pečieme asi 30 minút. Na začiatku ho môžeme zaťažiť väčším hrncom alebo panvicou, aby dobre priľnulo k roštu, až potom pridáme poklop.

8. Po polhodine mäso obrátime a grilujeme ešte 10 minút.


Postup krok za krokom:

"Motýľ" na grile - krok 1

1. Umyté a osušené kurča nakrojíme na oboch stranách pozdĺž chrbtice, ktorú vyrežeme.

"Motýľ" na grile - krok 2

2. Polovičky kurčaťa roztiahneme od seba a položíme na pracovnú dosku kožou nahor.

"Motýľ" na grile - krok 3

3. Silným stlačením ruky zlomíme prsnú kosť.

"Motýľ" na grile - krok 4

4. Opatrne oddelíme kožu od mäsa, aby sa neporušila, a vložíme pod ňu lístky šalvie. Kurča po celom povrchu zľah ka osolíme.


Tipy zo sortimentu