Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Morčacie závitky so špargľou

Morčacie závitky so špargľou

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 45 minut

Ingrediencie:

 
  • 8 morčacích rezňov
  • 100 g slaniny
  • 500 g zelenej a bielej špargle
  • 100 ml smotany
  • 40 g masla
  • 40 g teľacieho demi-glace (vlastnej výroby)
  • pažítka, vetvička rozmarínu
  • 1 šalotka
  • muškátový oriešok
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Mäso naklepeme, ochutíme soľou, čiernym mletým korením a muškátovým orieškom a pokladieme na ne slaninu.

2. Očistenú špargľu krátko povaríme v slanej vode a väčšiu časť zabalíme do pripravených plátkov mäsa.

3. Závitky prudko opečieme na panvici a potom ich približne 12 minút pečieme v rúre predhriatej na 150 °C.

4. Šalotku a zvyšnú špargľu nakrájame na menšie kúsky, opečieme na masle, zalejeme smotanou a necháme na miernom plameni krátko povariť. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením a podávame spoločne s mäsom.

5. Do výpeku zvyšného po pečení rolády pridáme teľacie demi-glace, osolíme, krátko povaríme a nádobu odstavíme z príkonu tepla.

6. Do šťavy metličkou postupne vmiešame kocôčky studeného masla. Tým ju zjemníme a zároveň zahustíme. Posypeme nakrájanou pažítkou a ozdobíme rozmarínom.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina