Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kurča v krémovej omáčke

Kurča v krémovej omáčke

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 180 minut

Ingrediencie:

 
  • 3 000 g kukuričného kurčaťa
  • 1 000 ml crème fraîche
  • 500 ml suchého bieleho vína
  • 500 g čerstvých šampiňónov
  • 200 g nakladaných perlových cibuliek
  • 250 g masla (82 %)
  • 100 g prepusteného masla
  • jarná cibuľka
  • 20 g soli
  • 1 kg krátkozrnnej ryže

Postup:

1. Cibuľky na korienku skrojíme, v šupke zľahka naolejujeme, zabalíme do alobalu a upečieme ich v rúre na 180 °C (cca 15 minút).

2. Necháme ich vychladnúť a vpichom skontrolujeme, či sú na zhryz. Potom zlatú šupku smerom od skrojeného korienka nakrojíme a cibuľky vylúpneme.

3. Krátkozrnnú ryžu uvaríme buď v klasickom hrnci s vodou, alebo v špeciálnom hrnci na varenie ryže, ktorý má tú výhodu, že sa po uvarení sám vypne.

4. Hrniec otvoríme (alebo dáme dolu pokrievku), ryžu zľahka premiešame a ešte na 8 minút ho opäť uzavrieme. Potom už môžeme ryžu servírovať.

5. Kurča uvaríme (môžeme si urobiť aj kurací vývar) a vychladnuté mäso osušíme papierovou utierkou. Potom ho naporciujeme, znovu dôkladne osušíme a pozvoľna opečieme na panvici na masle dozlatista zo všetkých strán.

6. Súčasne s kuraťom si v ďalšom kastróliku na prepustenom masle vypražíme šampiňóny. Až budú hotové dozlatista, precedíme ich a necháme ich odkvapkať.

7. Opečené kurča dokončíme v masle so soľou. Pridáme perlové cibuľky, krátko zarestujeme a pridáme biele víno, ktoré takmer úplne vyvaríme.

8. Potom pridáme crème fraîche a scedené šampiňóny. Nakoniec pridáme jarnú cibuľku a servírujeme spolu s dusenou ryžou.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina